glas in lood in stalen deur in woonkamer

Interview Hanneke Bakker – Stalen deur met glas in lood

Zachte kleuren vallen op de wand en vloer. Een continu variërend licht- en kleurenspel dankzij de veranderende lichtinval. Je woning leeft op met glas-in-lood ramen. Hanneke Bakker vertelt over haar zoektocht naar dit effect.

Het begint met een mooie foto

Hanneke vertelt hoe ze op het spoor kwam van een wit stalen deur met glas-in-lood: “In eerste instantie wilde ik mijn 30 jaar oude deuren vervangen door nieuwe deuren. Iemand bracht me op het idee van glas in lood. Na allerlei deuren gezien te hebben op internet van "normaal" glas in lood in houten deuren kwam ik (na maanden zoeken) een foto tegen van een stalen deur, met modern glas in lood van Artglas. Dit sprak me enorm aan. Het was een stalen deur van Exclusive Steel. Op de site van Exclusive Steel zag ik echter geen glas in lood ramen. Dit bracht me op het idee van stalen deuren (huiskamer en trapkast), passend bij de harmonicadeuren die ik had laten plaatsen naar de tuin. Witte omlijsting en verder alleen glas.”

De zoektocht dreigt dood te lopen

De zoektocht leidt naar België maar het spoor dreigt dood te lopen. Hanneke legt uit: “Op zoek naar stalen deuren in combinatie met glas in lood kwam ik bij 4 adressen in België uit. In Nederland was er geen enkel bedrijf dat deze combinatie aangaf. Op een tochtje naar Oostende wilden mijn vriendin en ik langs 3 adressen in België gaan en ook bij Exclusive Steel, omdat bij de op internet gevonden foto van die mooie deur ook Exclusive Steel genoemd werd. De bedrijven in België vonden het echter te ver weg om naar Nederland te komen.”

Waarom Exclusive Steel?

Hanneke vertelt waarom ze voor Exclusive Steel koos: “Op de afspraken werd alleen gereageerd door Exclusive Steel. Bij Exclusive Steel bleek een samenwerking mogelijk met Studio Artglas, het bedrijf dat die mooie glas in lood deur ontworpen had. We werden prettig geholpen door Naftali en ik heb die dag gelijk 2 deuren besteld. Er werd een afspraak gemaakt met Artglas, waarbij de kleuren en de soorten glas uitgekozen werden.”

Het ontwerp

Elke glas-in-lood raam is uniek. Hanneke is zorgvuldig begeleid tijdens het ontwerpproces: “Na een tijdje kreeg ik het ontwerp toegestuurd van Artglas. Uiteraard anders dan de deur die ik gezien had en ik twijfelde over de kleuren in de compositie. Na een maand bezig te zijn geweest met schuiven van kleuren kwam ik tot de conclusie dat toch het eerste ontwerp het mooiste was en kon het ontwerp uitgevoerd gaan worden.”

En dan is het zover!

Hanneke vertelt enthousiast over de dag waar ze naar uitkeek: “Op de dag van de montage hebben ze eerst de omlijsting aangebracht, toen de deur erin gehangen en toen werd het glas in lood raam naar binnen gedragen. Dit bleek nogal zwaar te zijn. Even samen kijken hoe het precies in de deur paste, welke kant voor moest en welke kant boven en toen werd het op de ruit geplakt, andere ruit ervoor. En klaar. Ik vond het prachtig. Met licht erachter weer heel anders dan zonder licht, maar allemaal even mooi. Ook de andere deur, met melkglas past er mooi bij.”

glas in lood in stalen deur

Genieten van het kleurenspel

Hanneke blijft genieten van het kleurenspel: “Ik heb de deuren nu ruim 3 maanden en het blijft bijzonder. Steeds ontdek ik weer iets nieuws. Stevige, mooie deuren, met een prachtig glas in lood raam. Ik geniet volop.” Artglas is een ambachtelijk proces geënt op een hedendaagse context. Zowel op het materiaalniveau als op het vlak van design zit het als gegoten in een stalen deur. Bovendien zit het glas-in-lood veilig ingepakt in dubbelglas waardoor het eenvoudig schoon te houden is.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via onze online-agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed past.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →