Afbeelding: Pensionaris Cees: Staal is mijn ding

Pensionaris Cees: Staal is mijn ding

Sommige mensen verlangen naar rust en vrije tijd na een leven lang werken, terwijl anderen juist liever actief blijven in het arbeidsproces. We vragen Cees naar de balans die hij hierin heeft gevonden.

De voordelen van doorwerken

Doorwerken na je pensioendatum heeft verschillende voordelen. Natuurlijk heeft het financiële voordelen maar dit is voor Cees het minst belangrijk. Werk biedt sociale interactie en verbondenheid, wat belangrijk is voor je welzijn en gezondheid. Het biedt structuur aan je dag en moedigt je aan om actief te blijven. Blijven werken houd je mentaal actief en uitgedaagd. Daar ziet Cees veel voordelen in: “Doorwerken geeft mij voldoening, vooral omdat mijn werk leuk is en mijn vaardigheden en ervaring gewaardeerd worden.” Hoewel er veel voordelen zijn aan doorwerken na je pensioendatum, is het belangrijk om ook rekening te houden met je persoonlijke omstandigheden, gezondheid en wensen. Dat is de reden dat we Cees een flexibele werkregeling hebben aangeboden, waardoor hij zijn werk kan afstemmen op zijn behoeften en levensstijl na zijn pensionering.

“Staal is mijn ding”

Op YouTube werd Cees bekend vanwege zijn uitspraak: “Staal is mijn ding”. Cees heeft niet veel woorden nodig om zijn carrière te beschrijven, maar eenmaal aan de praat komt de ene na de andere anekdote boven. Enthousiast vertelt hij wat het mooiste is wat hij ooit gemaakt heeft: “De stalen spanten en de orangeriedeuren van het staalatelier”. Cees is bijna twee decennia geleden begonnen in een oude Romneyloods: ‘de Nishut’. Samen met Leo Rasenberg heeft hij het huidige Staalatelier gebouwd. Alle stalen elementen van deze authentieke werkplaats zijn door de handen van Cees gegaan. Zijn werk zal nooit verloren gaan.

Waarom Exclusive Steel?

Cees vertelt waarom hij voor Exclusive Steel werkt: “Hier kun je tenminste je ei kwijt”. En dat is ook zo: gestimuleerd door zijn collega’s en klanten, komt Cees altijd tot het mooiste eindresultaat, dat zit gewoon in zijn vingers. Terugkijkend op zijn carrière zijn er ook grappige anekdotes te vertellen: “Weet je nog dat die jongen zichzelf had opgesloten in de bus? We waren hem al een tijdje kwijt. Toen hoorden we uit de bus roepen: “Help!” Hij was in zijn bus geklommen en de deur was dichtgewaaid! Nadat we hem bevrijd hadden kon hij er gelukkig zelf ook om lachen.”

Tips voor als je stalen deuren wilt

Cees vertelt waar je op moet letten als je stalen deuren wilt: “De roedeverdeling is belangrijk, de verhoudingen en de details”. Cees heeft gelijk, de details maken het verschil en de verhoudingen en roedeverdeling bepalen de uitstraling van de stalen deuren in jouw woning. In verschillende blogs hebben we hier aandacht aan besteed. In de showroom kun je goed het effect zien van de verschillende ontwerpen. Natuurlijk sta je hier niet alleen voor, we helpen je bij alle keuzes. Geen stress dus!

Win-winsituatie

Natuurlijk is Cees niet de enige die profiteert van de voortzetting van de werkrelatie. Wij zijn superblij dat de ervaring en expertise van Cees behouden blijft. Cees blijft zijn rol als mentor voor de jongere collega’s vervullen. Die begeleiding zal hen helpen te groeien in vakmanschap. Zo zullen specifieke kennis en waardevolle vaardigheden overgedragen worden op de volgende generatie ‘mannen van staal’.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via onze online-agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed past.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →