Afbeelding: Kunnen jullie ook een dubbele toogdeur maken?

Kunnen jullie ook een dubbele toogdeur maken?

Offerteaanvragen geven een goed beeld vanwaar mensen mee bezig zijn. Ik scan ze altijd op bijzondere vragen. Zo liep ik tegen het bovenstaande aan. Heb jij ook stalen deuren met een toog of boog nodig?

Toogramen

Stalen deuren met dubbele toogramen

Stalen toogramen komen in verschillende bouwstijlen goed tot zijn recht. Ze staan bijvoorbeeld mooi in ons staalatelier. De stijl van onze werkplaats is geïnspireerd op de bouwstijl neo classicisme dat eind 18e eeuw werd geïntroduceerd. Begin 19e eeuw werd de bouwtechniek op grote schaal toegepast door Rijkswaterstaat. Het werd destijds ook de Waterstaatstijl genoemd. Maar ook in de luxe boerderijen zie je mooie ‘Staldeuren’ met een toog. Deze agrarische- of boerendeuren geven wij een nieuwe luxe uitstraling mee.

Stalen deuren met toog

Meestal zijn de deuren recht uitgevoerd en is het bovenlicht in een boog of toog uitgevoerd. De afstand tussen het scharnier en de bovenzijde van de openzwaaiende kant is dan het kleinst. Dit is voordelig voor het afsluiten. In sommige gevallen is het mooier om de toog in de deuren zelf te maken. Bij een dubbele set deuren bijvoorbeeld, waarbij de toog vlakker is dan een halve cirkel.

Toogdeuren & geïsoleerd profiel

Met de huidige techniek en vakkennis is het mogelijk de stalen toogdeuren zowel in binnen- als in buitensituaties toe te passen. Bij de stalen buitendeuren zorgen koudebrugonderbrekingen en isolatieglas dat de warmte binnen blijft, zonder enig verlies van elegantie. Zo hoef je niet te kiezen tussen comfort en design!

Halve cirkel of niet

In bestaande situaties komt het vaak voor dat de toog geen halve cirkel is. Dan maken we een mal van hout van de ronde opening. De mannen van staal buigen dan in de werkplaats handmatig de toog van de deuren langs de mal. Als je oog hebt voor uniek maatwerk zul je dit vakmanschap zeker waarderen.

Passie & Ambacht

Schets van maatwerk stalen deuren met dubbele toogdeur

De fabricage van stalen toogdeuren is een prachtig ambachtelijk proces. We produceren niets vooruit; alles wat we hier doen, is maatwerk. De mannen van staal hebben passie voor hun vak. Het eindresultaat combineert stoer met stijlvol.

Waar moet je beginnen?

Mail ons jouw project, dan kijken we er samen naar. We hebben alles in huis wat je nodig hebt.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →