Afbeelding: Op de werktafel: Ruitjes in de trap

Op de werktafel: Ruitjes in de trap

Regelmatig vraag ik de ‘mannen van staal’ om advies. Het is altijd prettig om daarvoor even naar het staalatelier te lopen. Zorgvuldig leggen ze me dan de technische details uit die ik op dat moment nodig heb. Terloops kijk ik of er bijzondere dingen op de werktafel liggen. Dat hoeft niet persé groot en spectaculair te zijn. In dit geval is het bijzonder in zijn eenvoud.

Klein pareltje

Slank stalen frames ter grootte van een traptrede liggen bij Cees op de werktafel. Je kijkt er zo overheen. Maar als Cees er over vertelt besef je dat het een klein pareltje van verfijnd vakmanschap is. Een dichte trap heeft stootborden. Dat zijn de verticale delen tussen de traptreden in. Ze geven stevigheid aan de trap en sluiten hem af. Maar wij zijn altijd op zoek naar transparantie en licht. Wat nu als we deze stootborden vervangen door slank stalen frames met glas? Dan ga je van saai naar hip, van fantasieloos naar smaakvol.

Details doordacht

Om voor jou de mooiste stalen deuren voor binnen en buiten te maken, moeten we daar onze focus op houden. Maar als je eenmaal onze stalen binnendeuren of buitendeuren hebt, kan er behoefte zijn aan andere producten die hiermee matchen. Met stalen trapleuningen trek je de stijl van je stalen deuren door naar de trap. Hetzelfde geldt voor deze transparante stootborden van slank staal en glas. Net als de deuren worden trapleuningen en stootborden op maat voor je gemaakt, zodat deze aansluiten bij jouw unieke situatie. De details maken het verschil.

stalen trapframe

Werkplaats

Als ik door het staalatelier loop, word ik altijd vrolijk. Het is er lekker licht en draagt de (bijna) magische sfeer van de werkplaatsen uit het industriële tijdperk. Alles wat je ziet klopt in het plaatje: de historische bouwmaterialen, de stalen dakspanten en orangeriedeuren, zelfs de stalen deurknoppen, de schakelaars van verouderd messing en fittingen met een industriële uitstraling. Het is een fijne plek om te werken. Dat zie je terug in het eindresultaat.

Waarom je echt langs wil komen

Het eindresultaat is niet alleen wat je ziet maar ook het verhaal erachter: hoe het gemaakt is, wie dat doet en met welke materialen. In een restaurant zorgt de open keuken ervoor dat je kunt zien welke chef-kok jouw gerecht maakt, hoe hij dat doet en welke ingrediënten hij gebruikt. Dat principe hebben we doorgevoerd: vanuit onze showroom kun je in het staalatelier kijken en zelfs rondlopen in onze ‘open keuken’. Als je de vakmensen die jouw deuren maken hebt ontmoet, krijg je meer vertrouwen in het eindresultaat. Je waardering groeit voor het vakmanschap dat waarde toevoegt.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via onze online-agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed past.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →