Afbeelding: Op de werktafel: Stalen gangkastje

Op de werktafel: Stalen gangkastje

Elke keer als ik door het Staalatelier loop, krijg ik goeie zin. Onbewust scannen mijn ogen de werktafels op zoek naar bijzondere items. Vandaag word ik getrakteerd op een klein pareltje verfijnd vakmanschap.

Handgemaakt gangkastje

Als ik langsloop liggen de deuren en laden naast het frame van het kastje. Eén van onze vakmannen schiet me te hulp en binnen no-time zitten de deurtjes en de laden op zijn plek. Het staalgaas van de deurtjes en het frame geeft het opengewerkte geheel een transparant en licht uiterlijk. De grepen liggen lekker in de hand en aan alles voel je dat dit kastje over 100 jaar nog ergens staat te schitteren. De zijkant van het kastje ter hoogte van de laden is zo gemaakt dat je niet in de lade kijkt.

Vorm & Functie

Dit kastje komt in de gang te staan. Waarom zou je een transparant gangkastje willen hebben? Ik zie veel voordelen: het kan dienen als een plek om sleutels op te bergen, post te sorteren of om spullen klaar te leggen voor vertrek. De transparantie van het stalen kastje laat de gang ruimer ogen en geeft het een persoonlijke touch. Leuk voor de visite: meteen bij binnenkomst heb je een bijzonder gespreksonderwerp: “Wat een leuk kastje! Wie heeft die gemaakt? Exclusive Steel? Vertel …”.

Welke kleur zou jij kiezen?

Qua kleur kun je eigenlijk alle kanten op. Levendige en frisse tinten, zoals aquablauw, zeegroen, zonnig geel en warm oranje zijn een optie maar ook neutrale en rustgevende kleuren, zoals verschillende tinten grijs, zachte pastelkleuren en natuurlijke aardetinten. De vraag is hoe je de balans vindt tussen levendige en kalmerende kleuren om een gevoel van harmonie en geborgenheid te creëren. Als je er niet uitkomt kijken we er samen naar.

stalen gangkastje

Waarom je echt langs wil komen

De werkplaats is lekker licht. Hij zou zo maar rond 1900 gebouwd kunnen zijn, ieder detail klopt. Het ontwerp is geïnspireerd op werkplaatsen uit het industriële tijdperk. Voor de bouw is gebruik gemaakt van historische bouwmaterialen zoals oude bakstenen. Voor zover mogelijk hebben we alles zelf gemaakt en geïnstalleerd; van de stalen dakspanten en orangeriedeuren tot de deurknoppen, schakelaars van verouderd messing en fittingen met een industriële uitstraling. Lokale ambachtslieden werken geconcentreerd aan hun project. Als je deze ‘mannen van staal’ ontmoet, krijg je meer vertrouwen in het eindresultaat.

Update verbouwing 1e showroom

De nieuwe vloer ligt er mooi strak in en is beloopbaar. Het beton is echter nog niet genoeg uitgehard om er met machines op te rijden. We moeten dus nog even geduld tonen voordat we de nieuwe stijlkamers kunnen opbouwen. Ondertussen bruisen we van de nieuwe ideeën en werken we naar de feestelijke heropening toe.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Onze showroom met stalen deuren is in Made (Drimmelen), vlakbij Breda. Via onze online-agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed past. Op dit moment is de eerste showroom door de verbouwing leeg, maar het staalatelier, de tweede showroom en de tuinkamer bevatten voldoende inspiratie en ideeën om jouw project vorm te geven.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →