Afbeelding: Slank stalen deuren zonder glas

Slank stalen deuren zonder glas

Soms moet een slank stalen deur uitgevoerd worden zonder glas, anders zou je niet op je gemak zitten. Vaak is transparantie ook niet wenselijk bij kastdeuren en deuren naar de bijkeuken of voorraadkamer. Welke oplossingen hebben we voor je?

Wanneer transparantie geen optie is

Glas in deuren kan een probleem zijn voor jouw privacy, vooral als het gaat om deuren naar het toilet of de badkamer. Jij wilt je comfortabel voelen zonder je zorgen maken over of iemand je kan zien. Transparante (kast)deuren kunnen – misschien onbewust - zorgen voor een gebrek aan opslagruimte, omdat je niet bereid bent om al je spullen op de planken te plaatsen als ze in het zicht zijn. Daarom is het soms noodzakelijk om te kiezen voor ondoorzichtige deuren in plaats van deuren met glas.

Verouderd Messing

Op de coverfoto zie je een sample van verouderd messing. Dit zou een geweldige manier zijn om het glas van een stalen of messing deur hiermee te vervangen en zo de deur ondoorzichtig te maken. Hieronder staat nog een foto met een close-up van een ander proefstuk. Het verouderde messing oogt verfijnd en luxueus. Neem de vakverdeling die je gekozen hebt voor jouw stalen deuren. Sommige voeren we transparant uit met glas en andere ondoorzichtig met verouderd messing. Een spannende combinatie van functionaliteit en exclusieve uitstraling.

verouderd messing

Patronen met Zink en Koper

We zouden ook ‘glas-in-lood’ patronen voor je kunnen maken van zink of een combinatie van zink met koper. Zink heeft een moderne, minimalistische uitstraling. De combinatie van zink met koper is wat pittiger door de contrasten van de verschillende materialen. Dat heeft mijn persoonlijke voorkeur omdat het helpt om de aandacht te vestigen op jouw eyecatcher. Contrast voegt visuele impact en esthetische aantrekkingskracht toe aan een ontwerp, waardoor het meer memorabel wordt.

patroon met zink en koper

Metalen verouderen is een ambacht

Niet iedereen kan messing verouderen. Klimaatomstandigheden beïnvloeden de uitwerking van het verouderingsproduct op het metaal. Dat geldt ook voor de manier van aanbrengen. Persoonlijk vind ik de ‘wolken’-patronen mooier dan ‘vegen’. Hieronder zie je een foto van een mooi wolkenpatroon. Voor het verouderen van metalen zijn praktische kennis en ambachtelijke vaardigheden toegepast. Onthoud: een mooi resultaat is geen toeval!

metaal verouderen

Mooie materialen brengen jouw woning tot leven

Het gebruiken van mooie materialen maakt zeker verschil in de uitstraling en kwaliteit van het eindresultaat. Kwalitatief hoogwaardige en esthetisch aantrekkelijke materialen hebben een langdurige impact op jouw gebruikerservaringen: jarenlang genieten dus!

Wat vind jij mooi?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via onze online agenda maak je eenvoudig een afspraak op een moment dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel.

← Vorige Volgende →