Afbeelding: Schuifdeur op magneetrail

Schuifdeur op magneetrail

Een magneetzweeftrein is loodzwaar, maar trekt in luttele seconden op naar spectaculaire snelheden. Dit is mogelijk omdat de trein niet op wielen rijdt maar op een minieme hoogte boven de baan zweeft. Alleen de lucht biedt nog weerstand. Een comfortabele manier van reizen zonder geluid en trillingen. Wat nu als we dit principe voor jou toepassen op schuifdeuren? Dan kunnen we een gigantische schuifdeur van 6 meter hoog en 3 meter breed maken, die jij kan bedienen met één vinger!

Design en Innovatie

Wij zijn altijd voor jou op zoek naar de delicate balans tussen slank staal en grote vlakken glas. Het resultaat is optimale lichtinval. Op Pinterest pin ik indrukwekkend grote stalen schuifdeuren. Meestal zijn schuifdeuren van deze afmetingen voorzien van een elektrische motor om ze te kunnen openen. Door toepassing van een magneetrail is het echter mogelijk om deuren met enorme afmetingen te laten zweven en handmatig te bedienen.

Zweven zonder elektriciteit

Sterke permanente (dus geen elektrische) magneten duwen de schuifdeur omhoog. De handgreep hiervoor bedien je moeiteloos. De deur zweeft nu in de rails die in de vloer zijn verwerkt. Een schuifdeur van maximaal 1000 kg kan nu geluidloos en zonder wrijving met één vinger bediend worden. En dit alles zonder elektriciteit, puur handmatig!

Hoe licht is de bediening?

Dat hangt af van het gewicht van de schuifpui. Als de pui ongeveer 700 kg zou wegen, zou de kracht die je moet zetten om het paneel te liften en te laten zakken ongeveer 1 kg zijn. Voor het schuiven is dat zelfs minder.

Magnetisme & Smartphone?

De magneten zijn zorgvuldig ingebouwd in de schuifrail in de vloer, verstopt onder de ‘runners’ (geen wielen dus). Het systeem heeft hierdoor geen negatief effect op alles wat gevoelig is voor magnetisme. Je hoeft dus niet bang te zijn voor je smartphone of creditcard.

Super exclusief

Je staat voor een gigantische stalen schuifdeur. Met een kleine handbeweging wordt het metershoge paneel millimeters opgetild. Verlost van de zwaartekracht schuift de enorme pui geruisloos opzij. Je stapt in een andere wereld. Super exclusief, zowel qua stijl als techniek.

Focus op de toekomst

Wij willen vandaag het verschil maken, maar ook morgen. Kijk om je heen, steeds vaker zie je zwart stalen deuren. Prachtig! Ondertussen zien we veel meer mogelijkheden, zowel wat materialen als technieken betreft. De zwevende magneetschuifdeur laat zien dat we vooruit blijven kijken.

We maken jouw huis stijlvoller

Hou je van hedendaagse architectuur? Van vakmanschap, stijl en exclusiviteit? Laten we afspreken.
Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel.

← Vorige Volgende →