Afbeelding: Trends in vakverdeling

Trends in vakverdeling

Eén van de meest in het oog springende keuze die je voor je stalen deur maakt, is de vakverdeling. Het belangrijkste is dat je jezelf afvraagt welk effect je wilt bereiken. In verschillende blogitems en ook op de site leggen we uit hoe je de vakverdeling bepaalt. Kom je er niet uit? Geen probleem, we begeleiden je daarbij.

Trend alert

Smaak en design zijn dynamisch. Wij vinden het leuk om steeds weer iets nieuws uit te proberen en de trends voor jou in de gaten te houden. Kies altijd een design uit wat bij je past en het gewenste effect geeft in jouw woning. Dat is verstandiger dan rücksichtslos trends te volgen. Toch is het goed ‘trend alert’ te zijn. Voorkeuren in designs veranderen regelmatig en vaak merk je dat je meebeweegt. Welke vakverdelingen zien we steeds vaker op onze ontwerptafel?

Tekentafel

Ronde vormen

Tot voor kort dachten we qua design en vakverdeling voornamelijk in rechte vakken. De trend beweegt nu naar ronde vormen. Cirkels of delen ervan worden verwerkt in de stalen deuren. Dit geeft een organische uitstraling. Nuances in transparantie bereik je door de cirkels groter of kleiner te maken of meerdere ronde vormen door elkaar te gebruiken. Als je deze stap te groot vindt, ronden we enkele hoeken af. Denk bijvoorbeeld aan een afgeronde handgreep die de vakverdeling gelijk wat ‘zachter’ maakt.

Mondriaan vakken

Mondriaan gebruikte voor zijn bekende geometrisch-abstracte werken de kleuren rood, geel en blauw. Vind je deze kleuren te hard? Je kunt de kleurenwaaier van je interieur erbij pakken en kijken welke kleuren glas er mooi bij passen. Niet alle vakken hoeven gekleurd te zijn. Misschien is het mooier als we één of twee kleuren kiezen en voor de rest blank glas nemen.

Mondriaan Vakverdeling

Verschillende soorten glas

Het moderne en speelse effect in de geometrische vakverdeling kan ook door verschillende soorten glas bereikt worden. Door decoratief of figuurglas af te wisselen met blank glas krijg je een stalen deur met zacht Mondriaan-effect zonder kleuren. Je zou een combinatie kunnen maken van Canalé, Kathedraal, Satijn, Draadglas en/of blank glas. Nog één vak met gekleurd glas erbij en je hebt iets bijzonders.

Modern & Elegant

Je staat er niet alleen voor. Na opdracht komen we bij jou thuis kijken wat mogelijk is. Samen maken we een ontwerp dat zowel bij jou als bij je woning past. We richten ons naar jouw smaak, houden rekening met hoe je de deuren gaat gebruiken en letten op de juiste verhoudingen. Het resultaat is een verfijnd en luxueus eindproduct dat het hele huis ophaalt.

Wanneer heb je het nodig?

Laten we afspreken. Je kunt via de site eenvoudig een bezoek aan de showroom inplannen op een tijdstip dat jou goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →