vtwonen en design 2023 | Exclusive steel

vtwonen & design

vtwonen & design 2023: Een Wereld van Woontrends en Inspiratie.
Duik in de vtwonen & design beurs, waar modern industrieel design samengaat met levendige kleurentrends. Ervaar het belang van licht in je woning, ontdek opvallende kleurkeuzes, voel het vakmanschap en laat je inspireren door elke detail.

vtwonen & design 2023

Het nieuwe woonseizoen is begonnen. Van 3 t/m 8 oktober is de vtwonen & design beurs in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. 25000 m2 gevuld met pure wooninspiratie en de laatste trends. Ik ben benieuwd naar de vijf grote stands van de bekende woonbladen.

Een zee van licht

Het evenement wordt gehouden op een mooie locatie met industrieel design. Wat me opvalt is de enorme hoeveelheid daglicht dat binnenvalt. Beurzen zijn vaak wat donker maar hier is optimale daglichttoetreding. Persoonlijk vind ik dat heel prettig. In meerdere blogitems benadrukken we het belang van licht. Licht geeft energie, zowel aan jou als aan je woning. Slank staal in combinatie met grote glasvlakken zorgen voor een bak met licht. Het maakt het vertrek optisch groter en geeft een daarmee een ruimtelijk gevoel.

Waanzinnig woonfeest

Bij de ingang speelt een artiest op zijn gitaar. Wat een leuk ontvangst! Bij binnenkomst worden we vriendelijk opgevangen door Anneke van Dijk van de beursorganisatie. Ze legt enthousiast uit dat de woonmerken weer flink geïnvesteerd hebben om er een waanzinnig woonfeest van te maken. Er is dit jaar ook veel aandacht voor duurzame woonoplossingen. Eerst naar de barista voor een bakje koffie en dan gaan we los.

Welke kleuren werken?

Ik ben vooral benieuwd naar kleurentrends. Welke combinaties werken en waar kiezen de interieurprofessionals voor? Ik zie die bijzondere mat olijfgroene kleur overal terugkomen: in keukens, badkamers enz. Zowel hele wanden als de apparatuur en andere onderdelen kleuren goed in mat olijfgroen. Voor stalen deuren merk ik nog een terughoudendheid bij mijn klanten, maar ik vind het een chique en moderne oplossing. Deze kleur gaan we in de toekomst meer zien op de stalen deuren.

Oog voor details

Tijdens het scannen van al die oplossingen valt mij oog op mooie handgemaakte stalen grepen op een landelijk keuken. Onbewust voel je de drang om ze even aan te raken. Maatwerk en kwaliteit, je voelt het altijd meteen. Ik vind grepen belangrijk, je hebt ze elke dag in je handen. Als de handgreep goed aanvoelt, beoordeel je het product waar de greep op zit ook positief. Ik wil graag dat je datzelfde gevoel krijgt als je onze stalen deuren in je hand hebt.

Hoofd vol inspiratie

De gezellige patio van Ariadne at Home is fotogeniek. Het kleurenpalet dat het inspiratiehuis van Stijlvol Wonen gebruikt vind ik erg mooi. Voor de keuken van Wonen Landelijke Stijl zijn natuurlijke materialen gebruikt. Met een hoofd vol inspiratie gaan we naar huis. Maar ik wil niet met lege handen thuiskomen. Ik koop nog een TILDA BAG van NAHKA van 100% plantaardig gelooid vol-nerf leer – mooie beursaanbieding - voor mijn vrouw. Dat zal ze zeker mooi vinden.

Inspireren en geïnspireerd worden

Exclusive Steel wil vandaag het verschil maken, maar ook morgen. Wij houden nauwgezet alle woontrends in de gaten om jouw woonwensen waar te kunnen maken. Enthousiast? Laten we afspreken! Via onze online agenda maak je eenvoudig een afspraak op een moment dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →