architect at work | exclusive steel

Architect @ Work Amsterdam

Ontdek de magie van het samenspel tussen architectonische vernieuwing en industrieel erfgoed op het Hembrugterrein. Verken innovaties in architectuur met Jansen Breda en ervaar de precisie van Frits Jurgens' taatsdeur-systemen. Duik diep in de wereld van staal en glas en blijf op de hoogte van de nieuwste vorderingen in design en techniek.

Architect@Work Amsterdam

Enthousiast stuif ik naar binnen. Vriendelijk maar streng word ik tegengehouden, ik ben 10 minuten te vroeg. Terug op de binnenplaats valt het me op hoe bijzonder de locatie voor deze eerste editie van Architect@Work in Amsterdam is.

Spectaculair industrieel erfgoed

Architect@Work strijkt voor het eerst neer op het Hembrugterrein aan de rand van Amsterdam. Op deze bijzondere locatie word je omringd door neoclassicistische gebouwen en ongepolijst rauw industrieel erfgoed. Overal waar ik kijk zie ik stalen deuren en kozijnen gemaakt van het originele stoeltjesprofiel. Marijn wijst naar boven, een schitterend daklicht van slank staal en glas in een bijzondere olijfgroene kleur waar ik pas over schreef in een blogitem. Deze bijzondere rijksmonumenten zijn een lust voor het oog. Maar goed dat ik even terug naar buiten gedirigeerd ben.

Architect meets innovations

Hoewel mijn hart uitgaat naar het industrieel erfgoed, ben ik hier voor innovatie. Het is de constante zoektocht om het verleden, het heden en de toekomst met elkaar te verbinden. Ik wil dat jij jarenlang kan genieten van het design van vroeger, maar dan met het comfort van nu. De markt staat niet stil, zowel esthetisch als technisch worden er continue vorderingen gemaakt. Wij houden die innovaties voor jou in de gaten.

Jansen geeft architectuur nieuwe inspiratie

We lopen eerst naar stand 90 van Jansen Breda. Rob Neeleman vangt ons op. Enthousiast vertelt hij over het nieuwe VISS3 systeem wat een vrije vormgevel mogelijk maakt. Rob overtuigt architecten om stalen profielsystemen voor gevels, ramen en (vouw-)deuren toe te passen. Bijzondere geometrieën zijn een specialiteit van Jansen. Rob laat een 3D-geprinte stalen knoop zien. Deze verbinding tussen de staalprofielen maakt het mogelijk om een gevel alle kanten op te laten lopen. Een innovatie die de architect de vrije hand geeft in zijn ontwerpen hiervoor.

Frits Jurgens – Nederlandse precisie

Op stand 41 ontmoeten we Jeroen Iemhoff. Frits Jurgens bedenkt en produceert kwalitatief hoogwaardige taatsdeur-systemen. Hun filosofie: “Een perfect design is innovatief, functioneel, mooi en bruikbaar.” Taatsdeuren staan erom bekend dat ze immense afmetingen kunnen hebben. Het ingenieuze taatsscharnier van Frits Jurgens kan belast worden met een gewicht van 500 kg. We hebben hiermee een imposante entree gemaakt bij de ingang van onze showroom. Lees het blogitem ‘Taatsdeuren van formaat’.

Up-to-date blijven

Tijdens beurzen krijg je de kans om nieuwe producten en diensten uit de industrie te ontdekken. Door deze innovaties te vinden, kun we jou op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen en je helpen om up-to-date te blijven. Door onze kennis en ervaring te vergroten, kunnen we je een betere service bieden, je vragen beantwoorden, je problemen oplossen en je voorzien van deskundig advies op basis van de informatie die we continue blijven verzamelen.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via de online-agenda maak je eenvoudig een afspraak op een moment dat je goed past.
Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →