Afbeelding: Warm of koud glas

Warm of koud glas

Beglazing is een belangrijk onderdeel van stalen buitendeuren. Hoewel voor ons de daglichtintreding voorop staat, speelt glas ook een grote rol in de temperatuur, het binnenklimaat en het wooncomfort wat daarmee gepaard gaat.

Verwarming

Verwarmd glas is een interessante vorm van verwarming. Bij dit soort ‘knuffelglas’ komt de warmte van de ramen in plaats van radiatoren. De ‘onzichtbare radiatoren’ kunnen gebruikt worden als hoofdverwarming of als aanvullende comfortverwarming. Ze zijn eenvoudig te gebruiken via een thermostaat.

Zonwering

Zonwerend glas heeft een speciale coating die het daglicht in ruime mate toelaat en tegelijkertijd het grootste deel van de zonnestraling tegenhoudt. De zonbeheersende coating zorgt voor minder opwarming van de binnenruimte door zonnestraling en daarmee voor een aangenaam binnenklimaat.

Dimbaar glas schakelt in minder dan een seconde van transparant naar gekleurd. Dit smartglas met regelbare lichtkleppen geeft de mogelijkheid om onmiddellijk en nauwkeurig het niveau van donker en helder te controleren. Zonlichttoetreding kan hier eenvoudig mee beheerst worden tot comfort van de gebruiker.

Naast de keuze tussen dubbel of trippel glas kan Exclusive Steel naar behoefte speciaal glas toepassen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →