Stalen buitengevel met dubbel glas en geïsoleerd staalprofiel met koudebrugonderbreking.

Made tuinkamer

Hoe je buitenlicht naar binnen brengt

Wat opvalt aan de buitengevel van deze tuinkamer zijn de smalle, goed geïsoleerde profielen en de veilige driepuntssluiting. Deze duurzame oplossing zorgt voor een verrassende overgang van binnen naar buiten.

Ontwerpschets voor stalen buitengevel van de showroom in Made.

Het toegepaste staalprofiel heeft een koudebrugonderbreking: het bestaat uit staal - kunststof - staal. De kou kan nu niet van buiten naar binnen slaan. Dat voorkomt condens op de ramen.

Met de toepassing van dit staalprofiel heeft het ook echt nut om dubbel of trippel glas te nemen. Sommigen redeneren: ‘het meeste is toch isolatieglas’. Vervolgens passen ze gewoon staalprofiel toe. Goedkoop is duurkoop. Zonder koudebrugonderbreking dringt de kou gewoon door het staal naar binnen, dan heeft het isolatieglas geen functie. Het profiel is dus erg belangrijk. Deze showcase laat de enige goede manier zien om goed presterende slank stalen buitendeuren of gevels te maken. Zo zorg je voor goede isolatie en optimale binnenkomst van daglicht.

Bak met licht

Met stalen ramen, kozijnen en deuren oogt een ruimte groter, aangezien ze de natuurlijke lichtinval optimaliseren. Vooral op plaatsen waar normaal een dichte deur of zelfs een tussenmuur staat, heeft dit doorgaans veel impact op de ruimtebeleving.

Drie redenen om volmondig ‘ja’ te zeggen

Door de vrije doorkijk van binnen naar buiten en de natuurlijke lichtinval met volop daglicht creëer je een gevoel van vrijheid en ruimte. Het is alsof je woonkamer (dan wel keuken) meteen ook twee keer zo groot is.

Van lentezon tot herfststorm, je krijgt de seizoenen op hun mooist mee. Picture this: ‘s zomers door de openslaande deuren genieten van een licht briesje in huis, ‘s winters behaaglijk binnen blijven met eersterangs zicht op een sneeuwstorm. Het is de ideale manier om het buitengevoel naar binnen te halen.

Of je nu in een nieuwbouwhuis woont, een knus boerderijtje of een oud stadspand; zo’n constructie past bij elke woonstijl. Het geeft je huis karakter door de mix van materialen en het opvallende grafische effect dat een leven lang meegaat en nooit verveelt.

Detail: Zwart op Zwart

Let op de spouw van het isolatieglas! Wij zorgen er voor dat de spouw in het glas ook zwart is, en geen ontsierende aluminiumkleur. Een zwarte spouw is natuurlijk veel mooier in het geheel van de zwart stalen gevel.

Poedercoaten

De stalen buitenpuien worden als volgt duurzaam afgewerkt: eerst wordt er een vloeibaar laagje zink opgespoten met een procedure die ‘Schooperen’ heet. De reden hiervoor is dat puien niet in een zinkbad passen en de koudebrugonderbreking niet geschikt is voor een zinkbad. De term schooperen is genoemd naar de Zwitser Max Ulrich Schoop (1870 - 1956), die dit proces aan het begin van de twintigste eeuw uitvond. Na het schooperen, worden de stalen buitenpuien gepoedercoat. Daarmee zijn de puien duurzaam behandeld en voor langere tijd bestand tegen ‘weer en wind’.

Lichtstraten

Graag meer licht in huis? Ga voor deze constructie van glas en staal. Daarmee creëer je optisch meteen meer ruimte in huis.

Als je een zitbank voor de openslaande deuren wilt zetten, kies je het beste geen onderverdeling op ooghoogte. Je wilt van de bank goed naar buiten kunnen kijken.

Hoe ziet jouw project eruit?

We zijn benieuwd en maken graag tijd voor je. Kom langs in Made. Omdat we rekening houden met jouw veiligheid, werken we op dit moment alleen op afspraak.

Maak een afspraak
Bel me terug