Afbeelding: Chique Oxide

Chique Oxide

Het is een hectische dag. Ik loop even snel het staalatelier in om iets te vragen. Dan valt mijn oog op een bijzondere set deuren die klaarstaat voor montage. Wat is dit? Het chique roestbruin valt op tussen alle andere zwart stalen deuren die transport gereed zijn. Voorzichtig voel ik of de deur afgeeft. Nee, hij voelt - verrassend - glad aan.

Het verhaal in kleur

De kleur Brooklyn Black draagt de industriële sfeer van de stalen deuren heel goed. Dat was honderd jaar geleden al zo en dat zal altijd blijven. Toch is het verfrissend als iemand zijn ogen openhoudt voor andere opties. In eerdere blogs hebben we chique brons- en messing-alternatieven belicht. Warme kleuren en spannende contrasten kunnen ook op een andere manier bereikt worden. Het roestbruin met zijn schakeringen lijkt het verstrijken van de tijd uit te beelden. De kleur roept in mij nostalgie op, warme herinneringen aan het verleden.

Oxide-huid beschermd met blanke coating

Bij navraag blijkt dat mijn collega de stalen binnendeuren handmatig verouderd heeft. Na fabricage en reiniging hebben ze geruime tijd in weer en wind gestaan. De natuurlijke oxide laag is daarna licht geschuurd om de specifieke roestbruine kleur te behouden. Daarna zijn ze voorzien van een blanke coating. Dat is de reden waarom de deuren zo fijn aanvoelen. De finishing touch van deze op maat gemaakte getoogde stalen binnendeuren.

Trend alert

Italië is fameus om haar designers. Voor een Italiaan is een detail nooit zomaar een detail. Het is een lichtpuntje in een harmonisch geheel. Met raffinement wordt er smaakvol en esthetisch subliem vormgegeven. Combineer deze gave met duurzame materialen en het resultaat is oogverblindend. Geen wonder dat we deze luxe oxide-afwerking in zowel stalen binnen- als buitendeuren al eerder in Italië gesignaleerd hadden.

Buitendeuren in Cortenstaal

buitendeuren in cortenstaal

Onze leveranciers van staalprofielen blijven vernieuwen qua techniek en design. Ze zijn innovatief met staalprofielen van Cortenstaal. Het levert een geïsoleerd staalprofiel op met een warme kleur en een ruwe uitstraling. Een unieke en exclusieve bouwsteen om slank stalen buitendeuren mee te maken. Je hoeft dus niet te kiezen tussen comfort en design. Bij deze buitendeuren van Cortenstaal zorgen koudebrug-onderbrekingen en isolatieglas ervoor dat de warmte binnenblijft zonder enige concessie te doen aan het uiterlijk.

Ik wil het anders

Ben je op zoek naar een eigentijds ontwerp? Wil je je eigen stempel drukken op je woning? Laten we afspreken. Wij selecteren met zorg de mooiste materialen en brengen met passie en ambacht jouw stijl tot leven.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

PS: Je moet het durfen! In mijn volgende blog vertel ik over stalen deuren met een mondriaan vakverdeling

← Vorige Volgende →