Afbeelding: Stalen Loopdeuren versus Schuifdeuren

Stalen Loopdeuren versus Schuifdeuren

Na een bezoek aan de showroom veranderen klanten vaak van mening. Soms komen ze binnen met schuifdeuren in hun plannen en gaan ze weg met stalen loopdeuren. Andersom komt ook voor. Hoe kan dat? Wat is de achterliggende gedachte? En wat kun je ervan leren?

Kleine ruimtes vragen om schuifdeuren

De historisch binnenstad heeft prachtige appartementen. Je woont midden in alle gezelligheid, maar moet wel slim omgaan met licht en ruimte. Slank stalen schuifdeuren met veel glas zijn een sterk antwoord tegen sombere plekken in huis. Het mooiste is als de stalen deuren over de wand schuiven. Zo blijven ze altijd in het zicht. Wat denk jij? Vind jij het - net als ik - jammer om deze eyecatchers tussen twee muren weg te schuiven? Daar ziet niemand ze!
Stalen schuifdeuren besparen veel ruimte, maar de bediening ervan duurt enkele seconden langer dan bij stalen loopdeuren. Probeer het eens bij ons in de showroom. Het openschuiven van deze deuren is een mooie belevenis als je er de tijd voor neemt. Maar op sommige plekken in huis loop je vaak op en neer. Denk bijvoorbeeld aan de deur tussen de hal en de woonkamer. Stalen loopdeuren zijn op die plekken sneller te bedienen dan schuifdeuren. Neem dit tijdsaspect mee in je overwegingen.

Loopdeuren met taatsscharnieren voor optimaal gebruikersgemak

Stalen loopdeuren met taatsscharnieren draaien om een verticale as en hebben geen kozijn. Dit betekent dat de deuren naar beide zijden openen. Een taatsdeur opent dus altijd in jouw looprichting. Een taatsdeur gebruik je door er eenvoudig doorheen te lopen en de deur achter je dicht te laten vallen. Daardoor zijn taatsdeuren erg gebruiksvriendelijk in de hal. Ik heb altijd van alles in mijn handen als ik thuiskom: sleutels, telefoon, laptop, post en soms een snack of een rijstcracker. Herken je dat? Lekker dat je dan gewoon door kunt lopen!

Stalen loopdeuren met paumelle scharnieren

Het voordeel van stalen loopdeuren met paumelle scharnieren is dat ze helemaal openslaan: 180° of zover als de wand het toelaat. Anders dus dan taatsdeuren die in een hoek van 90° openen. Deze stalen loopdeuren vallen in een heel slank kozijn en sluiten dus mooi af. Ze gaan naar één kant open. Daarmee zijn ze erg geschikt voor ruimtes waarin de deur niet naar twee kanten open kan omdat ze anders iets zouden blokkeren, bijvoorbeeld het toilet.

Onze design principes

De les? Achter elk ontwerp zit een verhaal. Je hebt natuurlijk al een idee voordat je bij ons aanklopt. Alle input is waardevol, maar goede ideeën kunnen altijd beter. Wil je dat de ruimte breder lijkt? Of juist hoger? Wat vind je mooi? Heb je nagedacht over de looproutes? Hoe je de deuren gaat gebruiken? Laatst vroegen we aan een klant: ‘Als je thuiskomt, loop je dan eerst naar de keuken of naar de woonkamer?’ Je hebt nu de kans om de draairichting van de deuren op jouw gewoontes aan te passen. Wat een fijn gevoel dat een professioneel oog met je mee kijkt!

Onder de schoonheid schuilt de kracht van staal

Hoe meer je te weten komt over stalen deuren, hoe meer je tot het besef komt dat een mooi resultaat nooit toeval kan zijn. Hoe ziet jouw project eruit? Kom naar de showroom, dan kijken we met je mee. Je mag dan ook in het staalatelier kijken wie de deuren voor je maakt en hoe ze dat doen. Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →