Afbeelding: Stalen pui in hoekopstelling

Stalen pui in hoekopstelling

Ze laat me een foto van de situatie zien op haar telefoon. Als ze aanwijst waar ze de stalen deur wilt hebben, zie ik meteen dat een hoekopstelling veel mooier zou zijn. Hoe ga ik dat haar vertellen…?

Tussen hal en woonkamer

Tussen hal en woonkamer

Bij veel klanten maken we stalen deuren tussen de hal en de woonkamer. Het is de eerste plek waar de eyecatcher tot zijn recht komt. Afhankelijk van hoeveel ruimte er is, maken we een enkele stalen deur (met of zonder zijpanelen) of zelfs dubbele stalen deuren voor een grootsere entree. Maar in sommige situaties komt de stalen pui het mooist uit in een hoekopstelling.

Meer impact bij binnenkomst

Meer impact bij binnenkomst

Heeft jouw hal ook een hoek? Stel je voor dat we die er (voor een deel) uit halen en vervangen door een pui van staal en glas. Dat geeft een veel ruimtelijker beeld als je binnenkomt. De Wow-factor als je thuiskomt is enorm! Er valt veel meer daglicht in de hal en je hebt meteen zicht op de woonruimtes achter het stalen kozijn, bijvoorbeeld de (woon)keuken of living. Dat ziet er heel gastvrij uit. Je voelt je meteen thuis.

Meer werk?

Als het in jouw geval kan, is een hoekopstelling veel mooier dan een enkele stalen deur. Het is waar, er moet meer van de bestaande wand weggehaald worden. Maar goed, we zijn toch bezig… Als je iets in één keer goed doet, is het uiteindelijk minder werk.

Vakverdeling kiezen

Vakverdeling kiezen

Qua vakverdeling is veel mogelijk. Een stalen pui tussen een hal en woonkamer mag wat afgeslotener ogen met bijvoorbeeld een 4-vaks-glasverdeling. Heb je nog vragen of twijfels over het effect van je keuzes? Lees dan ‘Hoe bepaal ik de vakverdeling?’ op de site. Houd ook de nieuwe trend in de gaten: vakverdeling met ronde vormen.

Meer toepassingen

Meer toepassingen

Ben je eenmaal enthousiast over wanden van staal met glas, dan komen de ideeën vanzelf. Regelmatig zie ik leuke aanvragen voor een hoekopstelling binnenkomen. In een zakelijk pand is het eenvoudig om stijlvolle kantoren te maken met stalen puien in een hoekopstelling. Hetzelfde kunnen we in je woning doen om een thuiswerkplek te creëren. In een studio of appartement kun je een extra (slaap)kamer maken met een hoekopstelling.

Ander idee: tochtportaal

In het verlengde van de hoekopstelling ligt het tochtportaal. Dan maken we eigenlijk een volledige hal van staal en glas. In de horeca is dit gebruikelijk, maar er zijn genoeg andere plekken te bedenken waar dit ook geweldig zou zijn.

Wil jij ook meer licht en ruimte?

Laten we afspreken! Op de site kun je eenvoudig een afspraak inplannen op een moment dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →