Afbeelding: Taatsdeuren met Smart Folie, kan dat?

Taatsdeuren met Smart Folie, kan dat?

Taatsdeuren hebben geen kozijn en ‘zweven’ als het ware naar beide kanten door de opening. Met Smart Folie schakel je het glas van transparant naar ondoorzichtig en andersom. Gaan taatsdeuren en Smart Folie samen? Hoe krijg je dan een stroomaansluiting op het glas?

3 redenen om voor een taatsdeur te kiezen

  • Optimaal bedieningsgemak. Taatsdeuren draaien om een verticale as en hebben geen kozijn. Dit betekent dat de deur naar beide zijden opent, zowel naar binnen als naar buiten. Een taatsdeur opent dus altijd in jouw looprichting.
  • Vloerverwarming is geen probleem. De taatsscharnieren van Exclusive Steel zijn speciaal gemaakt met vloerverwarming in gedachten. Het scharnier wordt namelijk niet in de vloer ingebouwd, maar in de onderbalk van de deur. De taatsdeur rust met zijn scharnier op een bevestigingsplaatje. Deze wordt gemonteerd met schroefjes van slechts 5 mm lang. De vloerverwarming loopt hier makkelijk onderdoor.
  • Sluiten geluidloos. Het maakt niet uit hoe hard je een stalen taatsdeur dichtgooit, hij zal nooit een harde klap geven.

Smart Folie, slim schakelen tussen transparantie en privacy

Smart Folie bestaat uit verschillende lagen met vloeibare kristaldelen ertussen. Nu komt het: schakel je de folie aan, dan staan de kristaldeeltjes netjes geordend in een transparante positie. De Smart Folie is nu doorzichtig. Schakel je de stroom uit, dan nemen de deeltjes weer een ongeordende positie in waardoor de folie ondoorzichtig wordt. Openheid als het kan, privacy als het nodig is.

Waar blijft de kabel?

De hamvraag is dan: ‘Hoe krijg je dan een stroomaansluiting op het glas?’ Dat doen we door een bovenspeun te gebruiken met een kabeldoorvoer. De techniek van het taatsscharnier aan de bovenzijde van deur heeft dus een opening om een elektrische draad doorheen te trekken. Zo zorg je voor een stijlvolle elektrische aansluiting.

Nu nog luisteren en voelen

Natuurlijk wil je even voelen en luisteren hoe de verschillende deuren sluiten. Dat kan als je bij ons in de showroom bent. Maak een vergelijking tussen het geruisloze zoeven van een taatsdeur, de nostalgische klik van de slotkast met klink en de zachte tik van de magneetsluiting. Dit maakt een groot verschil in het dagelijkse gebruik. Hoe voelt een schuifdeur in ‘Barn’-uitvoering (met wielen in het zicht) en wat is het verschil met soft-close? In de showroom kun je de deuren uitgebreid proberen. Je ervaart dan meteen hoeveel de deuren het omgevingsgeluid dempen. Laten we afspreken! Via onze online agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een tijdstip dat jou goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →