Ontwerpoverwegingen Dynamisch Design

Ontwerpoverwegingen: Dynamisch Design

Iedereen is uniek. Daarom maken we de stalen deuren voor jou op maat. De één is op zoek naar spannende contrasten, de ander legt de nadruk op functioneel comfort.

Hoe gaan we te werk?

Ter plekke kijken we wat mogelijk is en in overleg met jou maken we een ontwerp dat past bij jou en je huis. Hebben we in beeld wat het moet worden, dan maakt een kunstenaar pentekeningen als artist-impressies. Twijfel je nog aan een bepaald detail? Dan leggen we de sfeertekeningen met de verschillende opties uitgewerkt, naast elkaar. Je ziet meteen welk effect je keuze heeft.

Met welke factoren moet ik rekening houden?

Het is een kwestie van verhoudingen. Wil je dat de ruimte breder lijkt? Of juist hoger? Is het een doorzonwoning of een villa? Is het interieur klassiek, modern of landelijk? Wat vind je zelf mooi? Het zijn allemaal aspecten die meespelen bij het uiteindelijke ontwerp.

Praktijkvoorbeeld: Speels effect

Stalen Pui in Amsterdam

Hierboven zie je een foto van een stalen pui in Amsterdam. Wat opvalt is de bijzondere vakverdeling. Het lage vak aan de onderzijde met een groot vak erboven, benadrukt de hoogte. Kijk nog eens goed naar het ontwerp. De rechtopstaande vakken zijn ook niet gelijk. Weet je waarom we dat gedaan hebben? Dat maakt het design nog dynamischer! Stel je voor dat we bij deze stalen pui alle vakken gelijk hadden gehouden, dan zou dat veel statischer overkomen. Nu is het veel spannender!

Hoe ziet het eruit?

In de showroom zie je wat de verschillende vakverdelingen optisch doen. In het voorbeeld hierboven versterkt de vakverdeling de hoogte en zorgt het voor extra transparantie. Aan de andere kant zal een stalen deur met vier gelijke vakken de breedte benadrukken en optisch meer afsluiten. In de showroom komen deze verschillen goed uit omdat de verschillende deuren dicht bij elkaar staan.

Waar gaat het mis?

Pinterest kan een geweldige bron van inspiratie zijn. De kracht maar tegelijkertijd ook een potentiële valkuil zijn de kopjes ‘Voor jou’ en ‘Meer zoals dit’. Krachtig omdat het beeldmateriaal binnen jouw smaak valt, maar het gevaar is dat je oneindig met hetzelfde gevoed wordt. Ik merk dat sommige bezoekers van de showroom zich een stalen deur alleen in een 3 of 4-vaks glasverdeling kunnen voorstellen, terwijl er zoveel méér mogelijk is.

Koester je leefruimte

Wat is jouw stijl? Laten we samen naar je plannen kijken! Maak nu eenvoudig online een afspraak.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →