Stalen wand in open keuken

‘Open’ keuken zonder geurtjes

“Hi! Wij willen een nieuwe keuken installeren en zouden de muur willen vervangen voor een wand met ramen voor meer licht in huis.” Dit mailtje komt zondagavond rond etenstijd binnen. In mijn verbeelding zie ik al een amateur-kok staan die uren in een donkere keuken heeft doorgebracht en weinig contact heeft gehad met de visite. De drang om het keukengebied helemaal op de schop te gooien, is te voelen.

‘Open’ keuken

De open keuken met een stalen wand

Wat een goed idee! Vervang de muur voor een wand met ramen en je krijgt een ‘open’ keuken, maar dan zonder de geurtjes. Plaats boven het werkblad een wand van staal en glas, en je houdt het contact met je visite terwijl je de meest luxe hapjes aan het bereiden bent. Meer licht, meer gezelligheid! Wat wil je nog meer? Je hoeft je geen zorgen te maken dat het niet past, want we maken het altijd voor jou op maat.

Daglicht is jouw vriend

Meer licht in huis, in eerdere blogitems hebben we het belang benadrukt van optimale daglichttoetreding. Licht geeft energie, zowel aan jou als aan je woning. De grote glasvlakken in de slank stalen puien laten een bak licht binnenvallen. Zijn er donkere plekken in jouw keuken? Kom in actie! Nuttige tips vind je in het blogitem 5 tips voor het aanschaffen van stalen deuren. Ook hebben we hiervoor een checklist.

Hoe bepaal ik de vakverdeling?

stalen wand in open keuken met vakverdeling

Denk erover na wat je wilt benadrukken. Persoonlijk hou ik van transparantie tussen de keuken en de woonkamer. Roedes op borst- en ooghoogte sluiten optisch af. Laat deze weg en de stalen deuren worden meteen transparanter. Maar misschien wil jij het iets meer afsluiten, vooral bij een woonkeuken is dat mooi. Dan zijn de 3- of 4-vaks glasverdelingen aan te bevelen. Als je bij ons in de showroom bent, laat ik je nog andere effecten van de verschillen in vakverdeling zien.

De ‘open keuken’ van Exclusive Steel

De open keuken van Exclusive Steel

In de open keuken van een restaurant zie je welke chef-kok jouw gerecht maakt, hoe hij dat doet en welke ingrediënten hij gebruikt. Dat principe hebben we doorgevoerd: vanuit onze showroom kun je in het staalatelier kijken en zelfs rondlopen in onze ‘open keuken’. Als je de vakmensen die jouw deuren maken hebt ontmoet, krijg je meer vertrouwen in het eindresultaat. Je waardering voor het vakmanschap groeit. Dat is de reden waarom je echt langs wilt komen.

Waar moet ik beginnen?

Laten we afspreken! Dan kijken we samen naar jouw project. Via de site kun je eenvoudig een afspraak maken op een tijdstip dat je goed uitkomt. Je mag natuurlijk ook even bellen als je dat prettiger vindt.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →