Stalen schuifwand met glas in lood

Stalen deuren Trends 2023

Vind je het belangrijk om vooruit te kijken? Hier de stalen-deuren-trends voor het komende jaar.

Hoe bescherm ik mijn gezin?

High Security Stalen Deuren

Veel van onze klanten werken internationaal. Ben je ook regelmatig van huis? Bescherm je geliefden thuis met de stalen high-security deur. We maken deze exclusieve stalen deur kogelwerend. Kogelwerende staalprofielen hebben aan de buitenzijde extra hoge kwaliteitsstaalstrippen en zijn getest voor de hogere klassen vuurwapens. Het glas wordt kogelwerend gemaakt door meerdere lagen glas en PVB-folie te combineren. Het kogelwerend glas en het staalprofiel worden zorgvuldig bij elkaar geselecteerd. Natuurlijk vanwege de dikte van het glas maar ook vanwege de krachten die door een kogelinslag van het glas naar de totale constructie vloeien. Achter de high-security deur is je gezin veilig. En wij ontwerpen de deur zo, dat hij er nog mooi uit ziet ook! Veiligheid met een exclusieve uitstraling.

Hoe hou ik het huis warm?

Traditionele Stoeltjesprofiel

Het traditionele stoeltjesprofiel werd vanaf 1920 beroemd en beeldbepalend in statige fabrieken, kerken en kantoren en villa’s. Architecten zoals Dudok, Duiker en Rietveld pasten het stoeltjesprofiel met veel succes toe en werden er beroemd mee. Qua comfort is het echter niet meer van deze tijd. Als buitenramen en kozijnen van ongeïsoleerd staalprofiel gemaakt worden, slaat de kou gewoon door het staal naar binnen. Naast aanzienlijk warmteverlies zorgt dit ook voor aangeslagen ramen en bij uitbreiding vochtige muren en schimmelvorming. Met de huidige techniek en vakkennis is het mogelijk de stalen deuren te maken van een staalprofiel met een koudebrugonderbreking. Met staal kun je dus goed isoleren. Zelfs tot een U-waarde van 0.80 W/ (m2 K). Geniet binnen van een behaaglijke temperatuur en houd je energierekening laag!

Nieuw glas in lood

stalen schuifwand met glas in lood

De smalle en strakke kaders van het staal en de hardheid van het materiaal gaan mooi samen met glas-in-lood. Gedurende de dag verandert het licht dat op de verschillende kleuren en soorten glas valt. Dit kleurenspel geeft het huis een speciale dimensie, als van een kunstwerk. Soms wordt ons gevraagd om de originele glas in lood ramen in te pakken in isolatieglas. Maar ten eerste is het oude glas in lood daar vaak te fragiel voor en ten tweede veranderen de afmetingen van de ruit. Door het kader van het isolatieglas wordt een ingepakte glas in lood raam net iets groter en past het niet meer op dezelfde plek. We kunnen beter een nieuw glas in lood raam maken en dat inpakken in dubbel glas. Dat geeft gelijk de mogelijkheid om het ontwerp aan te passen naar jouw unieke smaak.

Design in ronde vormen

Tot voor kort dachten we qua design en vakverdeling voornamelijk in rechte vakken. De trend beweegt nu naar ronde vormen. Cirkels of delen ervan worden verwerkt in de stalen deuren. Dit geeft een organische uitstraling. Nuances in transparantie bereik je door de cirkels groter of kleiner te maken of meerdere ronde vormen door elkaar te gebruiken. Als je deze stap te groot vindt, ronden we enkele hoeken af. Denk bijvoorbeeld aan een afgeronde handgreep die de vakverdeling gelijk wat ‘zachter’ maakt.

Wil je in 2023 stalen deuren voor binnen of buiten?

Laten we afspreken! Via onze online agenda heb je met enkele klikken een afspraak gemaakt op een tijdstip dat je goed uitkomt. Snel, eenvoudig!

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →