Afbeelding: Ons dynamisch archief: Korte historie van Exclusive Steel

Ons dynamisch archief: Korte historie van Exclusive Steel

De vakantie is een mooie gelegenheid om even terug te blikken om daarna weer ‘gas te geven’. Alsof je even in je achteruitkijkspiegel kijkt en met die nuttige informatie je weg vervolgt.

Hoe het begon

Leo Rasenberg had een rietdekkersbedrijf in Made. Als hij bij een boerderij of huis aan het werk was, waren er vaak ook nieuwe stalramen of eikenhouten steunbalken nodig, maar dan wel in de oorspronkelijke stijl. Om dergelijke elementen te kunnen maken, trokken we vakmensen aan en breidde zo door de jaren heen ons bedrijf uit. Door die groei ontstond de behoefte om te laten zien wat we allemaal in huis hadden. We maakten tuinhuizen en eikenhouten gebouwen met rieten daken die we, vanaf de opening van de showroom in 2001, in een bijzondere ambiance presenteerden.

Eerste staalbewerker wordt chef werkplaats

September 2007, de eerste constructiebankwerker wordt aangenomen: Cees Kuijsters. Staal is zijn ding. Hij maakt de stalen deuren die toegepast worden in de eikenhouten gebouwen van Rasenberg. Zowel de vakbekwaamheden van Cees als het personeelsbestand blijven groeien. Cees wordt chef werkplaats en zorgt voor sturing, opleiding en kennisoverdracht naar jongere ‘mannen van staal’.

Introductie Exclusive Steel

September 2012, Woonbeurs Amsterdam. De zwart stalen industriële deuren worden voor het eerst gepresenteerd onder de merknaam ‘Exclusive Steel by Rasenberg’. We doen mee aan verschillende tv-uitzendingen van vtwonen en de vraag naar de slank stalen deuren in de woonbranche neemt een vlucht.

Bouw Staalatelier

Omdat we de werkplaats op de locatie van de showroom wilden houden, ontwierpen we in 2013 een nieuw gebouw, geïnspireerd op werkplaatsen uit het industriële tijdperk. Voor de bouw maakten we gebruik van historische bouwmaterialen, zoals oude bakstenen. Voor zover mogelijk hebben we alles in eigen beheer gemaakt: van de stalen dakspanten en orangeriedeuren tot de gietijzeren waterafvoerbuizen, deurknoppen, schakelaars en fittingen met een industriële uitstraling. De bouw van het Staalatelier is in 2014 voltooit. Het staalatelier is toegankelijk via de showroom en vormt er een eenheid mee. Het is als het ware de ‘open keuken’ van het staalbedrijf.

Uitbreiding en vernieuwing

In 2016 is de werkplaats verder uitgebreid naar de showroom toe. Het biedt nu volop ruimte aan ruime werktafels, een volledig machinepark en een ruime voorraad. In 2021 zijn de gevels van de entree van de showroom vernieuwd in dezelfde ‘Rijkswaterstaat-stijl’. Onze nieuwe stalen kantoren sluiten naadloos aan bij de producten in de showroom.

Ontwikkeling van het product

Met de huidige techniek en vakkennis is het mogelijk de stalen (schuif-vouw) deuren voor zowel binnen- als buiten-situaties te maken. Daarnaast bruisen we van de ideeën: High-security deuren, Messing deuren, brandwerende deuren, stalen uitbouwen, taatsende entree-deuren, enz. En voor alles geldt: wij produceert niets vooruit, alles is maatwerk.

Enthousiast?

Exclusive Steel wil vandaag het verschil maken, maar ook morgen. Laten we afspreken. Via onze online agenda kun je eenvoudig een afspraak boeken op een moment dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →