Trends 2024 Staal | Exclusive Steel

Trends 2024 in staaldesign

Toekomstige Trends in Staaldesign: Vooruitblik op 2024
Duik in de toekomst van staaldesign met een vooruitblik op de trends van 2024. Verwacht een mix van ambacht, innovatie en slimme technologieën, van flexibele staalconstructies tot stijlvolle kleurkeuzes en geavanceerde beveiliging. Ontdek hoe deze trends jouw woonkeuzes kunnen beïnvloeden.

Trends 2024 in staaldesign

Door mijn inspirerende werkomgeving krijg ik dagelijks nieuwe ontwerpen en innovatieve ideeën te zien. Wat verwachten we voor 2024 in de wereld van stalen deuren en kozijnen? En hoe beïnvloeden deze trends jouw woonkeuzes? Laten we samen vooruitkijken.

Ambachtelijk vakmanschap

Waardering voor vakmanschap en maatwerk zal ook in 2024 groeien. De fabricage van staalwerk is een prachtig ambachtelijk proces. Jij bent uniek, jouw stalen deur mag dus niet als eenheidsworst van de lopende band rollen. De ‘mannen van staal’ maken jouw project met passie voor hun vak. In elke fase proef je aandacht en ambacht. We produceren niets vooruit, alles is maatwerk. We willen dat het eindproduct altijd fraai is, dat het klopt en dat het je ruimte mooier maakt.

Meer licht: glazen dakkappellen

Optimale daglichttoetreding is superbelangrijk voor jouw wooncomfort. Het maakt je woning ruimer, frisser en groter. Daarnaast heeft het een positief effect op je gezondheid en bespaar je er energie mee. Met dakkapellen van staal en glas zullen meer architecten in 2024 elegantie toevoegen aan hun ontwerpen. Het strakke zwarte staal met glas zorgt niet alleen voor een prachtige belijning op het dak, maar laat ook een overvloed aan natuurlijk licht in de (slaap)kamer vallen. Daarnaast biedt deze dakkapel een adembenemend uitzicht. Overdag geniet je van een wijds uitzicht en 's nachts kun je vanuit je bed naar de kraakheldere sterrenhemel staren.

Zachtere kleuren

Zwart is tijdloos en de messing- en brons-tinten braken de afgelopen jaren door. Nu verwachten we veel van de bijzondere olijfgroene kleur waar we in een eerder blogitem over schreven. Op dit moment kiezen vooral professionals voor deze kleur, maar als de particulier het vaker ziet zullen ze zeker volgen. In oude gebouwen zie je het staalwerk regelmatig in deze kleur. Deze kleurkeuze heeft dus een historische referentie.

Veiligheid & Duurzaamheid

Als we kijken naar de praktische kant van jouw wooncomfort, zullen veiligheid en duurzaamheid een belangrijk aspect zijn van woontrends in 2024. De stalen high-security deur kan explosie-, kogel- en brandwerend uitgevoerd worden. Dat is een veilig gevoel, ook als je zelf niet thuis bent. Energiebesparing kun je realiseren door geïsoleerde (voorzet)ramen die gemaakt zijn van staalprofielen met een koudebrugonderbreking. Dit is een investering die je, met de huidige energieprijzen, makkelijk terugverdient.

Flexibel & Smart

Door veranderende woonbehoeften en een grotere behoefte aan flexibiliteit in het dagelijks leven zal de trend naar flexibele indelingen in woningen doorzetten. Het modulaire systeem Cubex bestaat uit stalen kubussen die eenvoudig verplaatsbaar zijn. Hierdoor kun je in een mum van tijd de ruimtebeleving en functie van de stalen elementen veranderen. Door de verschillende manieren waarop je de kubussen in elkaar kunt schuiven, zijn er talloze mogelijkheden voor verschillende interieuropstellingen. Of je nu van knus en gezellig houdt of juist een grotere ruimte wilt creëren, met CubeX is alles mogelijk.
De opkomst van smart home-technologie zal naar verwachting doorgaan en in 2024 nog verder ontwikkeld zijn. Huizen zullen steeds slimmer worden, met geautomatiseerde systemen voor verlichting, temperatuurregeling, beveiliging en huishoudelijke apparaten die via spraakopdrachten of smartphone-apps kunnen worden bediend. Met smartfolie op het glas van jouw stalen deur of wand schakel je eenvoudig tussen transparantie en privacy. Openheid als het kan, privacy als het nodig is.

Trends in de gaten houden

Hoewel je niet de grote massa moet volgen heeft het wel voordelen om trends in de gaten te houden. Woontrends kunnen inspiratie bieden voor het upgraden of veranderen van jouw interieur. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, kun je nieuwe ideeën en stijlen ontdekken die je kunt toepassen in jouw eigen huis. De trends op het gebied van woondesign en indeling kunnen ook invloed hebben op de functionaliteit en praktische aspecten van jouw huis. Wij volgen de trends nauwgezet om jouw woning aan te kunnen passen aan jouw specifieke behoeften.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via de online-agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →